Ia această vitamină timp de 3 luni și uită de cel puțin 6 probleme de sănătate. E demonstrat științific!

Datele statistice arată că 76% dintre adulții americani și 68% dintre copiii acestora au un deficit de vitamina D, pentru că nu-l primesc în fiecare zi în cantități suficiente.
Problema acestei vitamine constă în faptul că organismul nostru îl sintetizează de la razele solare și nu prea se găsește în produsele alimentare.
Respectiv, în perioada rece a anului majoritatea dintre noi suferă de o insuficiență de vitamina D, care este foarte importantă pentru organismul nostru.
Unii experți sunt de părerea că această vitamină poate fi o armă secretă împotriva cancerului.
Așadar, iată ce probleme de sănătate pot apărea atunci când ai un deficit de vitamina D:

1.Astm


Vitamina D are o importanță decisivă în ceea ce privește funcționarea normală a plămânilor.
2.Osteoporoză


Această afecțiune este generată direct de insuficiența acestei vitamine, de aceea dacă suferi de fragilitate osoasă ar fi mai bine să ei niște suplimente. În combinație cu suplimentele de calciu, vitamina D întărește oasele și previne fracturile.
3.Procese inflamatorii


Vitamina D îți poate întări imunitatea, astfel încât vei lupta mai ușor cu numeroase infecții.
Probleme ale sistemului cardiovascular
Deficitul de vitamina D duce la apariția bolilor de inimă și de tensiune arterială.
4.Alergii


Simptomele unei alergii pot fi minimizate cu un nivel normal de vitamina D în organism. Oamenii care au insuficiență de această vitamină sunt mult mai sensibili la alergii, potrivit unui studiu realizat în baza a 6 mii de oameni.
5.Depresie


Potrivit unor cercetări, sentimentul de tristețe sau chiar depresia apare mai frecvent la femeile cu un nivel scăzut de vitamina D în organism.
Dacă vrei să ridici nivelul acesteia ar trebui să consumi mai mult somon, macrou, ton, lapte, suc de portocale și fulgi de cereale.
Doza zilnică necesară de vitamina D constituie 400-800ME pe zi, pentru persoanele sub vârsta de 50 de ani,  și de 800-1000 ME, pentru persoanele după 50 de ani.
Daca vrei sa mai vezi articole pentru SANATATEA TA , da un like.
   
Sursa

 

(Visited 415 times, 1 visits today)

Despre autor

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *