Casa si gradina

9 sfaturi utile. Cum să faci ca prosoapele tale, cândva pufoase, să devină iarăși moi?

By

1. Prosoapele și halatele pufoase nu ar trebui spălate cu detergent. Ele vor deveni moi și gingașe dacă le veți spăla cu detergenți lichizi.
2. Dacă totuși le spălați cu detergent, setați la mașina de spălat o clătire suplimentară. În acest fel particulele de praf de spălat vor fi înlăturate mai eficient.

3. De asemenea este contraindicat să setați mașina la rotații mari sau să folosiți regimul de economie a apei. În plus prosoapele pufoase nu trebuie fierte!
4. Prosoapele vor deveni pufoase din nouă dacă le veți pune pentru 30 de minute în apă sărată. Dacă e vorba de prosoape foarte vechi, spălați-le și clătiți-le în apă sărată.
5. Prosoapelor pufoase le prinde bine să stea în aer liber, de aceea e recomandat să le uscați afară.
6. Un truc mai puțin obișnuit ar fi să puneți în mașina de spălat, alături de prosoapele pufoase, o minge de tenis. În acest fel prosoapele vor rămâne moi după spălare.

7. Spălați toate prosoapele colorate la un loc. În acest fel ele se vor decolora în aceeași măsură și nu va apărea acel contrast neplăcut de culori.
8. Prosoapele pufoase nu trebuie călcate, pe produsele de calitate acest lucru este mereu indicat pe etichetă

9. Nu aruncați prosopul umed în coșul pentru haine murdare, căci s-ar putea să capete un miros neplăcut sau chiar să apară mucegai. Așteptați să se usuce sau spălați-l imediat pentru a evita astfel de neplăceri.

(Visited 92 times, 1 visits today)

You may also like