Casa si gradina

9 în care poți folosi coaja de banană. Cu siguranță nu ai auzit de ele !

By

Oricât de ciudat ar suna, însă coaja de banană este la fel de valoroasă ca și banana în sine. Așa că nu vă grăbiți să o aruncați la coșul de gunoi. Va oferim 15 moduri de întrebuințare a acesteia, despre care nici nu bănuiați.

1. Cremă pentru încălțăminte

Frecați încălțămintea cu coajă de banană, după care ștergeți-o cu o cârpă curată. Pantofii vor arăta ca noi.
2. Cojile de banane vindecă negii –

freacă negii cu interiorul unei coji de banane zilnic, seara. Vei vedea efectul aşteptat în maxim 2 săptămâni.

 

3. Îngrijirea pielii

Coaja de banană este utilă pentru cei care au pielea uscată sau pistrui. Trebuie să ștergeți pielea cu interiorul cojii de două ori pe zi și rezultatele nu vor întârzia să apară.
4. Îngrășăminte pentru plante

Ar fi bine să aruncați cojile de banane nu în coșul de gunoi, dar în groapa cu compost. Îndeosebi este recomandată pentru roșii și trandafiri, atunci când plantați trebuie neapărat să aruncați în groapă măcar o bucățică de coajă.
6. Oțet de banane

Din coji de banane puteți obține un oțet minunat, care are un gust acru-amărui specific. Este perfect pentru salate sau aromatizarea apei și a ceaiului.
7. Marinadă pentru carne

Încercați să prăjiți carnea cu coajă de banană, aceasta va ieși moale și suculentă.
8. Cojile de banane sunt bune pentru dinţi

– îi albeşte în mod sănătos şi natural. Freci coaja de banană de dinţi, după periaj. Vitaminele şi mineralele conţinute de acest fruct fac minuni pentru dantura ta.
9. Cojile de banane şi vânătăile – postasiul conţinut de coaja de banană ajută la vindecarea locului vătămat. Procedeul se aplică şi în cazul zgârieturilor şi înţepăturilor de insecte.

(Visited 158 times, 1 visits today)

You may also like