Bine de stiut

3 metode pentru a îndepărta petele de ulei de pe îmbrăcăminte și mobilier

By

Dacă v-ați murdărit vreodată haina în timpul gatitului, probabil știți deja că petele de acest fel sunt foarte dificil de eliminat. Dar dificil nu înseamnă imposibil.
Chiar dacă ar putea fi nevoie de multă muncă (precum și de ingeniozitate și puțină răbdare), vă puteți curăța complet haina preferată de pete de grăsime. Redacția noastră vă recomandă să folosiți una din aceste metode:

1. WD 40 și bicarbonatul

Această metodă necesită ceva efort și răbdare, dar în schimb e eficientă și accesibilă. Dacă observați o pată uscată de grăsime, scopul este să o faceți grasă din nou. Veți avea nevoie de WD-40, bețișoare de bumbac, bicarbonat de sodiu, carton, săpun lichid și periuță de dinți.
Așezați cartonul în interiorul hainei în dreptul petei și aplicați WD-40 în zona petei. Apoi presărați bicarbonat de sodiu și începeți să ștergeți activ pata cu o periuță de dinți până se îmbibă în țesătură.
Dacă este nevoie, mai adăugați bicarbonat de sodiu și iarăși frecați-l cu periuța până vedeți că nu se mai îmbibă defel. Apoi înlăturați bucata de carton și puneți haina în mașina de spălat la regim obișnuit.2. Detergent de vase

Dacă aveți nevoie de o metodă simplă și rapidă de a scăpa de pete de grăsime, aplicați pe pată detergent de rufe.
Frecați bine zona petei, astfel încât detergentul să fie absorbit. Lăsați haina așa timp de o oră, după care spălați-o în mașină în mod obișnuit.

3.  fixativ de păr


Probabil orice femeie are în gospodărie fixativ de păr, dar multe dintre noi habar nu au cât e de eficient acesta împotriva petelor de grăsime. Aplicați-l pe porțiunea murdară și ștergeți-o ușor. După câteva minute spălați haina în mod obișnuit.

(Visited 37 times, 1 visits today)

You may also like