15 utilizări uimitoare ale detergentului de spălat vase

Detergentul de vase este un produs cunoscut pe plan mondial pentru proprietățile sale de degresare al petelor de grăsime si nu numai.Trebuie să știți că acest produs este la fel de util cat este si de economic. Descoperă 15 moduri de a folosire a acest produs miraculos.

1) Degresați-vă uneltele

Pur și simplu amestecați puțin lichid de spălat vase, apă caldă și frecați pentru a vă face uneltele ca  noi!

2) Petele dupa haine

Nu puteți elimina pata de unt  din această dimineață,  uleiul din supa de la amiaza, urme de cerneală  sau ruj? Aplicați lichid de spălat  vase pe pata în cauză și frecați cu o periuță de dinți, apoi bagati la  mașina de spalat și bluza preferată vor fi din ca noua!

3) Un șampon pentru părul gras

La fel de surprinzător, lichidul de spălat vase are aceeași compoziție de bază cu șampoanele: apă și unul sau mai mulți agenți de spălare. Uimitor și destul de deranjant nu? Dacă comparați șamponul cu lichidul de spălat vase, primele 2 ingrediente (cea mai mare cantitate) prezente vor fi: apă și  sulfat de sodiu, care este un agent de curățare. Numai textura, culoarea și mirosul sunt diferite. Dacă aveți părul gras și ati ramas fara  șampon, câteva picături de detergent de  vase (și, de preferință, ecologic) ar putea face, de asemenea minuni! Cu toate acestea, asigurați-vă că ați verificat compoziția.

4) Ca pachet de gheață

Umpleți un sac cu fermoar cu lichid de spălare și puneți-l în congelator. Acesta va ingheta , dar va rămâne flexibil. Veți putea folosi acesta punga de gheață pentru: lovituri, vânătăi, entorse …

5) Curățați blenderul

Un blender nu este atât de ușor de curățat, mai ales când tocmai ați petrecut 2 ore pregătiți un tort frumos pentru soacra! Umpleți-l cu apă călduță și lichid de spălare, apoi dati-i drumul, clătiți și blenderul va fi curat.

6)Tratament pentru manichiura

Inainte de manichiura, înmoaie-ți unghiile în apă călduță cu câteva picături de lichid de spălat vase.
Daca vrei sa mai vezi TRUCURI ca iti usorezi munca in gospodarie, da un like.  Continuare articol jos


7) O insectă repulsivă

Nu mai căutați, aveți acasă, da, este produsul minune de a elimina afidele și alte insecte ale plantelor voastre.

Împotriva afidelor: amestecați 1 lingură de detergent de vase (de preferință ecologic) în 2 l de apă. Puneti-l in intr-un recipient cu pulverizator o dată pe săptămână, până când plantele își recâștigă libertatea impotriva afidelor.

8)Curatati toaleta

Se toarnă 1 cană de detergent de vase și se lasă timp de 15 minute. apoi adăugați apă fierbinte și toaleta dvs. se va degresa ușor.

9) Ușile care scartaie??

Daca usile din casa sunt enervante din cauza scartaitului atunci detergentul de vase este solutia ideala,puneti putin detergent de vase si usile vor fi din nou ca noi.

10) Dezghețați cu ușurință

În timpul iernii, lichidul de spălat vase va fi prietenul tău pentru a vă dezgheța aleea, scările sau parbrizul. Se toarnă o lingură de detergent de vase, o lingură de alcool și 2 litri de apă.

11) Jucarii de plus ,mai pufoase

 

Spălați animalele de plus într-un vas cu  apă caldă, cu puțin detergent de vase, clătiți și lăsați să se usuce la aer.

12)Curățați piscina pentru copii

Frecați piscina mică cu lichid de spălat vase pentru a îndepărta murdăria și reziduurile și se clătește cu apă

13)Dați strălucire bijuteriilor

Frecați bijuterii din aur sau argint, folosind o periuță de dinți cu un lichid de spălat vase si ele i-si vor recapata stralucirea.

14)Evitați formarea de condens

Ștergeți ochelarii, ferestrele și oglinzile cu un pic de lichid de spălat vase. Produsul va fi un film de protecție care va împiedica formarea de aburire

15) ucigaș de buruieni pentru grădina ta

Se amestecă o linguriță de lichid de spălare în 3 l oțet alb și o ceașcă de sare. Stropiți pe locurile care trebuie tratate. Oțetul alb este un erbicid formidabil grație acidului acetic pe care îl conține.

Sursa:astucesdegrandmere.net

(Visited 812 times, 1 visits today)

Despre autor

S-ar putea să te intereseze

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *